Per Håkan Linus Persson

Paintings

Njftpsaxen

När jag får tag på saxen (When I get a hold of the scissor)
Oil on canvas, 110x70cm, 2011

En av mina första målningar sedan min nästan 10-åriga sömn. Gjord en av den kallaste dagarna över julen på besök hemma från München. För mig hade den mycket att göra med hur vi strävar efter att förstå världen men ändå att konstant försöka förändra den. Jag skrev några ord som låg till grund.

“Så älskar vi världen, att det är den vi vill skapa, forma och känna. Aldrig uppleva. Aldrig leva i. Ständigt ändra det den förser, ständigt aldrig höra det ljud den gör. Inte heller andas den luft vi fötts till, eller dricka det vatten av det vi består. Förändra, öka, förstå. Ändå ställer vi aldrig frågan. Vad är det för svar vi söker få?”

Private hands. Boden, Sweden.

Tagged under: Paintings.

All rights reserved — 2016